tirsdag den 30. juni 2009

Svømning næste sæson

Så er det tid til at tilmelde sig hvis I vil gå til svømning i sæson 09/10. Der er 3 foreninger der tilbyder holdsvømning for børn og familier i Roskilde. Roskilde Svømning har hold for børn i alle aldre - med og uden forældre. Læs mere og tilmeld jer på www.roskilde-svoemning.dk. Der er også hold for børn i Roskilde Svømmeklub www.roskilde-svoemmeklub.dk. Den sidste forening er Neptuns Svømmeklub der kan findes på siden www.neptuns.dk. Bemærk at svømmehold for børn og familier meget hurtigt bliver fyldt op. Klubberne tilbyder dog ofte at man kan blive skrevet på venteliste og så komme på et hold når sæsonen er startet og nogle evt. falder fra.

Vikingeskibsmuseet for børn

Holder I ferie i Roskilde er det helt oplagt at bruge en dag Vikingeskibsmuseet og Museumsøen. Børn fra ca. 4 år og op vil kunne finde interesse i skibene, historierne, udstillingen mm. Hele sommeren er der spændende aktiviteter udendørs, mulighed for at komme ud at sejle med vikingeskib, se de flotte film på museet og meget mere. Museet er åbent dagligt fra 10-17 og der er mulighed for at købe frokost og forfriskninger på havnen så man kan snildt få en hel dag til at gå dernede. Læs meget mere om museet her http://www.vikingeskibsmuseet.dk/. Børn og unge op til 17 år kommer gratis ind på museet.

mandag den 29. juni 2009

Cirkus i byen

I dag - mandag den 29.6 og imorgen tirsdag den 30.6 er der cirkusforestilling på Stændertorvet kl.12, 13 og 14. Det er Cirkus ChangHigh der laver gøgl og ildshow. Hver forestilling varer ca. 20 min.

Forsmag på Rockmuseet

Mini-udstillingen ”Rock Me” giver et indblik i fankulturen og er en forsmag på det rockmuseum, der forventes at åbne i 2012 i Roskilde. L.O.C., Tim Christensen, Annisette, Kira, Ib ”rock” Jensen og Jacob Binzer (DAD) er blandt de danske musikere, der fortæller om fans, egne idoler og idolernes indflydelse på deres musik. Tag ungerne med på Musicon og oplev det kommende Rockmuseums første udstilling. Åbningstider for ROCK ME fra den 2. -10. juli kl 11-15 (alle dage). Gratis adgang!

onsdag den 24. juni 2009

Sommerunderholdning hver torsdag

Igen i år kan I opleve fantastisk sommerunderholdning for Roskildes børn i selskab med artister, sangere, gøglere og andet godtfolk. Roskilde Kommune arrangerer underholdning de 6 torsdage i skolesommerferien. Du kan høre Ann & Aberne (2.7 i Folkeparken), Mek Pek & Habasutterne (9. juli i Folkeparken), Cirkus Panik (16.juli ved Hedeboparkens Fritidscenter), Nullernix (23. juli ved 'Hullet', Ejboparken 6), Ulla Badullahs Congoband (30.juli i Folkeparken) og Palle Pirat (6. august i Folkeparken). Alle arrangementerne starter kl.10 og varer ca. 50 min. Det er gratis at deltage og der er ingen tilmelding.

Sommerbio for børn i Roskilde og Trekroner

Skulle sommervejret ikke arte sig helt som vi ønsker - eller skulle i trænge til et par timer indenfor væk fra solens varme stråler er der mulighed for at komme i 'biffen' både på Roskilde Biblioteket samt på RUCs bibliotek (RUB).

Onsdag den 1. juli og onsdag den 22. juli begge dage kl. 10 - 10.45 er der film i Trekroner. For børn fra 4 år. I Videografen, indgang igennem Roskilde Universitetsbibliotek. Gratis adgang. Tilmelding i Roskilde Børnebibliotek fra tirsdag den 23. juni kl. 10.

Tirsdag den 7., 14., 21. & 28. er der biograf på Roskilde bibliotek. Alle gange fra kl. 10.15-11.00. For børn fra 3 år og forældre. Gratis adgang. Tilmelding i Roskilde Børnebibliotek fra tirsdag den 23. juni kl. 10.

Læs mere om de enkelte film på www.roskildebib.dk/boern

mandag den 22. juni 2009

Svømmehallen i sommerferien

Fra mandag den 29. juni til søndag den 9. august holder Roskildebadet dagligt åbent fra kl.10 for familier. Så hvis der skulle komme en enkelt regnvejrsdag i ferien er der mulighed for en god lang dag i Roskildebadet. Husk dog at der i ugen fra den 29. juni til 6. juli er festival i byen hvilket betyder invasion af bl.a. svømmehallen - så måske den store familietur skal vente til festivalgæsterne igen har forladt byen. Se mere på www.roskildebadet.dk.

Sang, Sjov og bevægelse

På mandag den 29. juni fra kl.14-15 indbyder Viby Friskole til familierytmik. Tag dine forældre i hånden og kom og syng, hop og dans. For de 4-6 årige med forældre. Vi skal tromme og bruge små rytmeinstrumenter. Kom i noget tøj du kan røre dig i. Det er gratis at være med. Tilmelding på tlf. 46 19 32 44. Viby Friskole, Vestergade 14-16, Viby Sjælland.

fredag den 19. juni 2009

Danse-, kunst-, sang og madskole i ferien

Som et nyt tiltag i Sjov Ferie programmet er der planlagt en række børnesommerskoler med rigtigt spændende indhold. Læs meget mere om de enkelte forløb bagerst i Sjov Ferie programmet.

Danseballaden for de 9-13 årige (29. juni-3. juli)
En danseworkshop for både drenge og piger. I skaber en danseteaterforestilling som I opfører som afslutning på workshoppen. Tilmeldingsfrist den 26. juni på www.aof-roskilde.dk

Kreativ Sommerskole for de 9-13 årige (29. juni-3. juli)
Har du lyst til at lave et show med musik, dans, drama, gøgl, billedkunst mm. så har du chancen her! Tilmelding via Kulturskolen www.roskildekulturskole.dk

Etnisk Madskole for de 8-12 årige (6.-9. juli)
Kom på madskole og få 4 dage fyldt med mad og leg. Vi snakker om råvarerne og hvordan tilbereder vi dem? Yderligere info på www.madskoler.dk. Tilmelding til akj@sundere.dk

Kunstskole fra 8 år (6.-10. juli)
Mal dit eget kunstværk. Du får mulighed for at prøve forskellige teknikker af. Vi maler på lærreder med god akrylmaling i flotte farver. Husk malertøj. Se mere info på www.olivius.dk

Sangskriverværksted fra 11 år (9.-11. juli)
Har du en sangskriver gemt i maven, eller kan du bare godt lide at fortælle historier? Du arbejder sammen med andre om at skrive gode tekster. Forløbet afsluttes med en fælles koncert. Læs mere www.roskildebib.dk/boern

Sankt Hans Aften i Roskilde

Så er det tid til den årlige midsommeraften med bål, sang og den lange lyse sommernat. I Roskilde foregår Sankt Hans aften traditionen tro i Byparken. Her holder Borgmester Poul Lindor båltale og Roskilde Domsogns Drengekor synger. Lokale børn går fakkeltog og tænder årets sankt hans bål. Korets koncert starter kl. 21. Bålet tændes kl. 22 og arrangementet slutter ca. kl. 23.

onsdag den 17. juni 2009

Så er det tid til hyldeblomstsaft

Nu blomstrer hylden så en skøn eftermiddagstur kan gå i Kællingehaven eller andre steder hvor der er masser af hyldeblomster.

Her er en opskrift på den klassiske hyldeblomst saft:
25 blomsterklaser
1 kg. sukker
3 citroner i skiver (økologiske)
60 gr. citronsyre i 1 liter kogende vand hældes over de øvrige ingredienser.
Stilles køligt, der røres rundt dagligt i 5 dage.
Sies og hældes på flasker. Fortyndes og drikkes efter behov.

Velbekomme.

mandag den 15. juni 2009

Midsommerfortællinger og musik på Museumsøen

Torsdag den 18. juni fra kl.19.30-21.20 fortæller Roskilde Fortællerlaug gode historier på Museumsøen. Kom ned og hør om hekse og troldkvinder, det er jo nær ved Skt. Hans... Aftenen starter allerede kl.18.45 hvor spillemandsgruppen Optimisterne spiller. Se aftenens fulde program på www.roskildefortaellerlaug.dk.

Cirkus kommer til byen

Cirkus Baldoni kommer torsdag den 18. juni til Roskilde og viser årets forestilling ved Hyrdehøj Centret. Forestillingen starter kl.18.00. Se mere på www.baldoni.dk.

Sjov Ferie programmet er på gaden - og aktiviteterne er igang

Sommerferien nærmer sig - og med den, kommer som altid Roskilde kommunes Sommerprogram for børn. Det bliver uddelt på alle skoler, men kan også findes på bibliotekerne, hos Borgerservice og på Turistbureauet. De første arrangementer finder allerede sted i denne uge - nemlig besøg i skolebigården og atletikmærkestævne i IK Hellas. Alle arrangementer kan også findes på http://www.kulturbasen.dk/ - skriv 'Sjov Ferie' i søgefeltet så kommer alle arrangementer frem.

Live rollespil i Roskilde

Hver den 3. søndag i måneden fra kl.11-16 er der live rollespil i Roskilde. Næste gang på søndag den 21. juni. I Hyrdehøj skoven indtager ca. 100 børn skoven i flotte kostumer og med drabelige våben. Rollespil er for alle fra 8 år og derover. Er du over 13 år skal du have en særlig tilladelse for at være med og der er højere krav til dit kostume mm. . Det koster 90 kr. at deltage hvis du er medlem af foreningen. Det kan du læse meget mere om på nedenstående link, hvor du også kan finde mødestedet, regler og meget andet. Live Rollespil Roskilde: http://tinyurl.com/mo7p22

Jazz for børn - og voksne..

I den kommende weekend 19.-21. juni løber Roskilde Jazz Days af stablen. Roskilde Jazz Days er byens helt egen jazzfestival. Der er 18 koncerter over de 3 dage - hvoraf to af koncerterne er decideret for børn. Nullernix med Tom McEwan indtager scenen på Ros Torv på lørdag den 20. juni kl.11.00. Og Skrubberne spiller op til dans og leg på Gimle på søndag den 21. kl.11.00. Begge koncerter er gratis. Udover de to børnekoncerter er der masser af skøn jazzmusik både på Stændertorvet, i Trekroner, på Musicon og i Djalma Lunds Gård.

Læs meget mere om jazzfestivalen på www.roskildejazzdays.dk.

tirsdag den 9. juni 2009

Aktiv weekend i vente

I weekenden den 13.-14. juni er der masser af muligheder for gratis oplevelser med rollingerne i Roskilde. På Roskilde havn er der Maritime Dage hvor der bydes på mange oplevelser, bla. gratis sejlture, live musik begge dage og danseundervisning salsa, linedance og folkedans. Se det fulde program her http://www.roskildehavnsvenner.dk/maritimedage.html

Samtidig med de Maritime Dage løber også DGIs Sommerstævne af stablen i Roskilde - det foregår på de grønne arealer omkring Vikingeskibsmuseet og i Byparken. Her kan du opleve masser af gymnastikopvisninger, spille børnegolf, prøve minitennis, køre på ethjulet cykel og meget mere. I Roskilde Avis onsdag 10. juni findes det fulde program for Sommerstævnet og de Maritime Dage.

God fornøjelse.

mandag den 8. juni 2009

150 elever fra Absalon Skole danser i Folkeparken

På torsdag den 11. juni kl.19.00 er der premiere på Roskildes største danseforestilling! 150 elever fra Absalon danser 'De 7 dødssynder' i Amfiteatret i Folkeparken. Forestillingen er resultatet af 4 ugers intensivt arbejde med dansen i alle seks 4. og 5. klasser på Absalon Skole. Kom ned og se den flotte forestilling med hele familien. I er også velkommen til generalprøven onsdag den 10. juni kl.11.00.

onsdag den 3. juni 2009

Fantasytegning til Jyllinge Sommerfest

Tegn den bedste fantasytegning og vind fine præmier. Jyllinge Bibliotek er med i årets sommerfest i Jyllinge. Sommerfesten afholdes på Cirkuspladsen ved Jyllingecentret lørdag d. 6. juni kl.10-15. Børn i alderen 3-12 år kan deltage og der er en præmie for den bedste tegning i aldersgruppen 3-6 år og 7-12 år. Årets tegnetema er ” fantasy”, idet rigtig mange børn læser fantasy romaner i øjeblikket. Tegningerne bliver derefter udstillet på Jyllinge Bibliotek og vinderne udtrækkes.

tirsdag den 2. juni 2009

Så er der dyrskue


I weekenden fra den 5.-7. juni er der Dyrskue i Roskilde. Her er masser af oplevelser for børn; alt fra mejetærskere og traktorer til de teknikinteresserede til kaniner og heste for de dyreinteresserede. Derudover skattejagt, opvisninger, smagsprøver, kaninhop og tidsmaskine. Se meget mere på: http://www.roskildedyrskue.dk/Default.aspx?ID=1423