onsdag den 28. april 2010

Teaterleg

Kom og leg gennem teater og improvisation! I kyndige skuespillerhænder skal vi bruge vores fantasi og sammen skabe sjove fortællinger ved hjælp af ord og bevægelse. Vejl. alder: 5 år +. Arrangeret af Gimle for Børn. Søndag d. 2. maj 2010, kl. 12-14. Gimle, Helligkorsvej 2, Roskilde. http://www.gimleforborn.dk/

Købmand for 1 dag

Kom og gør en god handel, når børn mellem 7 og 13 år sælger deres aflagte legtøj og udstyr foran butikkerne i gågaderne og på Hestetorvet. Arrangeret af Roskilde Stjernebutikker. Søndag d. 2. maj 2010, kl. 11-14.

Se dans i din bus

Professionelle danser optræder i Arrivas bybusser. Hvis du køre med bybussen kan du være den heldige der oplever dansen. Aldrig før oplevet i Roskilde. Danserne bevæger sig rundt i Roskilds bybusser torsdag d. 29. april 2010 mellem kl. 14.30-16.30. God fornøjelse.

tirsdag den 27. april 2010

Dansens Dag - Musicon som Det Vilde Vesten

Igen i år fejres Dansens Dage i Roskildes nye kreative bydel Musicon. Det sker, når Åben Dans i samarbejde med Roskilde Kommune arrangerer Wild West-dag for hele familien på St. Bededag. Åben Dans' nye scene 'Laboratoriet' på Musicon udgør omdrejningspunktet for en række danseworkshops og -opvisninger for børn og voksne inden for så forskellige genrer som hip hop, salsa og tango.

Dansedelen åbnes af Thomas Eisenhardt, kunstnerisk leder af Åben Dans,som vil lære os Dansens Dag-dansen. Uden for Laboratoriet kan ungerne bage snobrød med spejderne, få en ridetur på galleriets pony eller høre historier fra det vilde vesten af fortæller Peter Hartmann i Roskilde Kommunes flotte Kulturbus. Mød op til en dag, hvor der er mulighed for at få luftet både familiens dansesko og det gode humør. Fair trade butikken Karibu står for salg af mad og drikke til gode priser. Gratis.
Fredag d. 30. april 2010, kl. 11-16. Laboratoriet, Rabalderstræde 10, Musicon, Roskilde
Se det fulde program for Dansens Dage i Roskilde her http://www.salsalatina.dk/

fredag den 23. april 2010

Barselscafé: Slyngecafé

Maria Priiskorn, slyngevejleder hos forældreforeningen Forældre & Fødsel, fortæller om "tæt kontakt" og demonstrer forskellige typer bæreudstyr, herunder ringslynger, vikler og mei tais. Har du en slynge i skabet, som du ikke rigtigt kan få til at fungere, så tag den endelig med, så hjælper Maria dig i gang.  Sundhedsplejerske Sisse Dam vil være til rådighed i caféen hver gang, hvis du har spørgsmål fra kl. 11 til 12.45. Tirsdag den 27. april 2010, kl. 10-13. Gimle, Helligkorsvej 2, Roskilde http://www.gimleforborn.dk/

Jorden Rundt; Amerika

Jordomrejsen slutter i Louisianas sumpområde med dansemusik inspireret af blues, jazz og country. Bayous efterlader intet øje tørt og intet ben urørt. Kom selv og prøv! Koncerten slutter med en kreativ overraskelse. Vejl. alder: 3-99 år. Arrangeret af Gimle for Børn. Søndag den 25. april 2010, kl. 12-14. Entré: 40 kr. Gimle, Helligkorsvej 2, Roskilde. http://www.gimleforborn.dk/

onsdag den 21. april 2010

Forskningens Døgn i Roskilde

Det bliver med alt fra kemiske eksperimenter til rollespil og caribisk musik, når Roskilde Kommune lyner teltsiderne ned og inviterer indenfor i forskningsteltet under Forskningens Døgn på Stændertorvet den 24. april fra kl. 10-14. Du kan på dagen opleve alt fra fusions-og plasmashows, til målinger af luftforureningen på netop din adresse og videre til fortællinger om gamle myter via rollespil. I alt vil 14 udstillere fra seks forskningsinstitutioner præsentere deres projekter på en spændende og underholdende måde, når der for femte gang afholdes Forskningens Døgn i Roskilde midtby.

http://forsk.dk/arrangementer/RoskildeKommune/forskningens-doegn-i-roskilde

Vil du i Guiness Rekordbog?

Er du Danmarks hurtigste lakridsspiser? Kan du bygge det højeste tårn af gamle bøger? Og vil du super gerne i »Børnenes Rekordbog? Så tilmeld dig Rekordjagten mod børn fra biblioteker i byer over det meste af Danmark. Lørdag d. 24. april 2010, kl. 14.30-16. Gratis. Roskilde Bibliotek, Dronning Margrethes Vej 14, Roskilde. For børn fra 8 - 12 år.

Prøv Børnebibliotekets nye kuglelabyrint.

Hvor god er du til at holde balancen? Og hvor god er din hjerne til at gøre to ting samtidig?
Du kan dyste mod børnebibliotekarerne Henriette og Vibeke eller med nogen fra din egen familie. Du kan også prøve forskellige brætspil. Slå med terningen og slå dig løs. Det hele er kun for sjov. For børn fra 6 - 10 år. Ingen tilmelding, bare møde op. Fredag d. 23. april 2010, kl. 14.30-16. Gratis. Roskilde Bibliotek, Dronning Margrethes Vej 14, Roskilde. http://www.roskildebib.dk/

Dans for hele familien på Musicon - fredag den 30.4

St. Bededag er en fridag, hvor børn og forældre hele dagen kan se og selv afprøve den brasiliansk/afrikanske capoeira, hip hop fra USA, latinamerikansk salsa og tango eller orientalsk mavedans på Åben Dans' nye scene i 'Laboratoriet' på Musicon fra kl. 11-16.

Thomas Eisenhardt, den kunstneriske leder af Åben Dans, vil lære børn og deres forældre den nye Dansens Dag-dansen, som alle børn i Danmark kan lære denne dag. De nysgerrige kan få allerede nu få et smugkig på http://www.dansensdag.dk/.

Uden for 'Laboratoriet' laver spejderne lejrbål, og her kan ungerne bage snobrød, få en ridetur på galleriets pony, eller lytte til historier fra det vilde vesten fortalt af Peter Hartmann ved de varme gløder. Hvis det regner, er der god plads inde i Roskilde Kommunes flotte Kulturbus.

Der er sørget for nærende kost og læskende drikke til de energiske kroppe. Du kan, i dagens anledning, købe lækre sandwich og kolde og varme drikke fra Fairtrade butikken Karibu, der sælger velsmagende og bæredygtig mad og drikke hele dagen i 'Laboratoriet' på Musicon.

tirsdag den 20. april 2010

Roskilde Børnemusikfestival

Musikfestival for SFO børnene i Roskilde og klub børn. Hundredevis af musikglade børn indtager Byparken på torsdag og viser alt hvad de har øvet sig på de sidste måneder. En hyggelig dag i parken.
Torsdag d. 22. april 2010, kl. 13.15-19. Gratis. Byparken, Frederiksborgvej 21, Roskilde

onsdag den 14. april 2010

Årets affaldsindsamling

Affaldsindsamling ved Roskilde havn. Vi mødes ved Roskilde Roklub, hvor vi deler os op i grupper på 4-5 personer. DN sørger for sække. Derefter samler vi affald omkring havnen og i de tilstødende områder. kl. 11.30-12.00 slutter vi af med en velfortjent forfriskning i Roskilde sejlklub. Arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening i Roskilde. Mødested: På Havnevej ved Roskilde Roklub.
Søn. d. 18. april 2010, kl. 10-12. http://www.dn.dk/

Ballondyrskursus for far og søn.

På dette spændende kursus vil du ikke bare lære de grundlæggende folde teknikker for figurballoner. Du vil også lære 10 nemme ballondyr, som du fremover kan underholde med. Ballonkongen Kristoffer Schou underviser og underholder med ballontricks og tips til hvordan man kan bruge ballon og ballondyr som sjov underholdning. Du lærer også hvordan man klipper en ballon over, og hvordan man får en ballonmus til at flyve. For drenge fra 5 år og fædre. Sted: Roskilde Bibliotek i Salen.
Lørdag d. 17. april 2010, kl. 11-12.30. Entré: Børn 20 kr. Voksne 20 kr.
Roskilde Bibliotek, Dronning Margrethes Vej 14, Roskilde - http://www.roskildebib.dk/

Gamle lege i Folkeparken

Vi genopfrisker sammen med Gerlev Legepark en række af de gamle udendørs lege. Det foregår i Folkeparken overfor Biblioteket. Husk påklædning, som du kan bevæge dig i. Hvis vejret er dårligt, leger vi i bibliotekets sal. Forældre og bedsteforældre er også meget velkomne, da vi gerne vil sprede de gamle lege på tværs af aldersgrupper. Fredag den 16. april 2010, kl. 14.30-16. For børn fra 6 - 10 år. Gratis. Arrangeret af Roskilde Bibliotek. http://www.roskildebib.dk/

Sang og dans for børnehave-øgler og små skoleugler

Camilla Tiedt Frith er sanger og rytmiklærer uddannet hos Lotte Kærså. Hun har efterhånden mange års erfaring i rytmik med mange aldersgrupper og bruger fantasi, rytme og bevægelse som sit udgangspunkt!  Oplev hende på slap line, når hun løber mellem gulvet og klaveret og tager børnene med på fantasirejser, som hverken kræver forkundskaber eller remedier. Voksne må hellere end gerne leve sig med, når vi tager afsted!
 
Søndag den 18. april kl. 12-13. Entré: 50 kr. Medlemmer halv pris. Vejl. alder: 3-10 år. http://www.gimleforborn.dk/

mandag den 12. april 2010

Barselscafe: Zoneterapi og småbørn

Zoneterapuet Connie Skødeberg fortælle om hvad zoneterapi kan bruges til i forhold til småbørn som fx. forstoppelse, børneeksem, øreproblemer og styrkelse af immunforsvaret. Der er gratis entré, men vil du være sikker på en plads er det en god idé at bestille bord på barsel@gimle.dk. Alle oplæg starter kl. 11.00. . Sundhedsplejerske Sisse Dam vil være til rådighed i caféen hver gang, hvis du har spørgsmål fra kl. 11 til 12.45. Arrangeret af Gimle for børn.Tirsdag d. 13. april 2010 fra kl. 10. Gimle, Helligkorsvej 2, Roskilde. http://www.gimleforborn.dk/

torsdag den 8. april 2010

Kamæleon koncert: Klezmer Duo


Musik, der lér med det ene øje, mens det andet græder! Stemningsfuld og samtidig sprudlende livsbekræftende er musikken, der mikser jødiske melodier, musik fra Balkan og sigøjnertraditionen. Det er festmusik og iørefaldende melodier, der taler til både børn og voksne.


http://www.gimleforborn.dk/

Vandhulstur ved Himmelev

Vi besøger bl.a. den nyplantede Himmelev Skov med fine søer og vandhuller, og kigger selvfølgelig også på forårsplanter, fugle o.a. liv. Vi cykler fra Himmelevcentret. Medbring: Gummistøvler og evt. glas el. lign. til frøæg el. haletudser. Arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening i Roskilde. Søndag d. 11. april 2010, kl. 13-16. Gratis. Mødested: Pladsen ved Himmelevcentret, Sognevej 95, Himmelev, Roskilde

Løb i Folkeparken

Kom til det månedlige løb i Folkeparken. Der er en kort rute på 1,665 km uden tidtagning men placeringsmæssigt registreret som deltager, 3 omgange er 5 km. For de mere rutinerede er ruten opmålt til 8 km. Arrangeret af Løb for Livet. Startstedet er for enden af Louisevej, inden de offentlige toiletter.
Der vil være 1 lodtrækningspræmie pr. 5 tilmeldte deltagere. Der vil blive udfærdiget en resultatliste med tider som kan afhentes ved det efterfølgende løb. Efter løbet serveres der frugt og saft. Der er ikke mulighed for omklædning og bad , så kom omklædt og medbring varmt overtrækstøj til lodtrækningen.
Søndag d. 11. april 2010, kl. 10. Pris: 10 kr.

Orienteringsløb for alle

Baner i alle sværhedsgrader - også begyndere. Følg afmærkning fra P-pladsen. Start mellem 13:00 og 13:30. Arrangeret af Orienteringsklubben Roskilde - OK Roskilde. Lørdag den 10. april 2010, kl. 13. Pris: 10/20 kr for børn/voksne.Mødested: P-pladsen ved det gamle sanatorium i Boserup Skov, Boserupvej, Roskilde. http://www.okr.dk/

onsdag den 7. april 2010

Tegn verdens bedste far

I hele april måned holder Roskilde Bibliotekerne en tegneudstilling, med tegninger af din verdens bedste far. Tegningerne kan du aflevere på Roskilde Børnebibliotek eller dit lokale bibliotek, og derefter bliver de hængt op rundt omkring på bibliotekerne. Alle børn kan deltage. Børnebiblioteket har fundet farverne frem, så du kan også komme på besøg i hele april måned, og tegne verdens bedste far. http://www.roskildebib.dk/

Børneteater i Roskilde

Asguer Zap Showteater viser "Boris og den glade løve". Den finurlige musikant Boris elsker at spille musik, men allerbedst er han til at fortælle historier. Den han elsker allermest er historien om den glade løve, der på forunderlig vis lærte at spille på tuba. For børn fra 3 - 9 år og forældre.
Lørdag den 10. april 2010, kl. 11- ca. 11.40. Entré: Børn 20 kr. Voksne 20 kr. Billetter kan købes på Roskilde Børnebibliotek. Roskilde Bibliotek, Dronning Margrethes Vej 14, Roskilde. http://www.roskildebib.dk/

Børneteater i Gadstrup

Jytte Abildstrøm's Teater viser "Gubben og Æslet". For børn fra 2 - 5 år og forældre. En fortælling om den gamle mand og hans æsel, der må ty til alt, hvad de har, da der pludselig bliver brug for hjælp! Et stykke om de små for de små. Oplev ordspil, dukker og musik i en række billeder, som kun dukketeater kan skabe.
Fredag den 9. april 2010, kl. 15-15.35. Entré: Børn 20 kr. Voksne 20 kr. Billetter kan købes på Gadstrup Bibliotek. Gadstrup Bibliotek, Nyvej 40, Gadstrup

Gamle lege i Folkeparken

Roskilde Bibliotek rykker udendørs. Vi genopfrisker sammen med Gerlev Legepark en række af de gamle udendørs lege. For børn fra 6 - 10 år. Tilmelding på Roskilde Børnebibliotek. Arrangeret af Roskilde Bibliotek. Fredag d. 9. april 2010, kl. 14.30-16. Gratis. Folkeparken, Louisevej, Roskilde. http://www.roskildebib.dk/