mandag den 31. maj 2010

Folkedans for børn og voksne

Kan du li´at danse? Tag din moster, morfar, mor eller far med til danseundervining for unge, børn og voksne. Danske/nordiske folkedanse. Underviser: Karen Brodersen. Musik: Morten Nygaard og Peter Jansen. Alle er velkomne. Arrangeret af Lirum Larum Musikaftenskole - Den Rytmiske Aftenskole.

Onsdag den 2. juni 2010, kl. 18-19. Gratis.  På Museumsøen, Vindeboder, Roskilde.

torsdag den 27. maj 2010

Åbent hus på brandstationen

Roskilde Brandvæsen slår igen dørene op til 5 timer med blå blink, førstehjælp, ambulancer og meget mere.... Vi håber også at kunne vise akutlægehelikopteren, men den kan være på arbejde. Gratis adgang for børn og voksne. Det hele foregår lørdag den 29. maj fra kl. 10.00 - 15.00 hos Roskilde Brandvæsen, Gl. Vindingevej 10, 4000 Roskilde.

onsdag den 26. maj 2010

Rockmusik for Børn

Stor sæsonfinale med rockmusik i børnehøjde, der går lige i hjertet på voksne. Kom og vær med i børneudgaver af "Smoke On The Water", "We Will Rock You" og AC/DC hittet "Thunder". Gå ikke glip af ægte Gimle for Børn tradition! Vejl. alder: 5 år +. Arrangeret af Gimle for Børn.

Søn. d. 30. maj 2010, kl. 12. Entré: 80 kr. Medlemmer 40 kr.
Gimle, Helligkorsvej 2, Roskilde. http://www.gimleforborn.dk/

Turismens Dag på Stændertorvet

Kender du de mange oplevelser i Roskilde Lejre området? Ellers har du muligheden for at lege turist i dit lokalområde den 29. maj 2010, hvor Roskilde Lejre deltager i "Oplev Danmark - turismens dag" og byder på masser af spændende aktiviteter.

Kriger for en dag v/Sagnlandet Lejre
Prøvesmagninger fra Restaurant Snekken
Linedance & salsa
Klimadyst og bygge vindmøller v/Green InSight
Roskildes bedste Gamer v/e-Sport
Prøv kræfter med kunsten v/Musicon
Musikalske BeatBlocks v/Musicon
Skate-event v/Roskilde Skate Hal12
Kunstvandring i centrum v/Palæfløjen
Roskildes Montmartre v/Galleri Working Art
Torvedag

Derudover mange flere aktiviter rundt på byens attraktioner - læs mere her: http://www.kultunaut.dk/perl/anmeld/type-roskilde3/nr-4610042

Tegn med dit barn

Nyd samværet med hinanden. Voksen og barn. Sammen og hver for sig tegner og maler vi. Vi bruger hinanden til model og til at få gode ideer. Vi taler om værkerne, der bliver lavet og af og til om de andre kunstneres værker. Holdet henvender sig til alle som er nysgerrige og vil opdage hvad en blyant kan tegne. Materialer: Blyant og akrylmaling. Vejledning og inspiration: Birgit Gerneke. Prisen er baseret på 1 voksen + 1 barn.

Fra lørdag d. 25. september til lørdag d. 6. november 2010, 5 kursusdage kl. 10.

Roskilde Specialhøjskole, Grønnegade 15, Roskilde - http://www.lof.dk/roskilde/

tirsdag den 25. maj 2010

Svømning i Roskilde næste sæson

Så er det tid til at tilmelde sig hvis I vil gå til svømning i Roskilde i sæson 2010/1011. Der er 3 foreninger der tilbyder holdsvømning for børn og familier i Roskilde. Roskilde Svømning har hold for børn i alle aldre - med og uden forældre. Læs mere og tilmeld jer på http://www.roskilde-svoemning.dk/.  Der er også hold for børn i Roskilde Svømmeklub http://www.roskilde-svoemmeklub.dk/.  Den sidste forening er Neptuns Svømmeklub der kan findes på siden http://www.neptuns.dk/. Bemærk at svømmehold for børn og familier meget hurtigt bliver fyldt op. Klubberne tilbyder dog ofte at man kan blive skrevet på venteliste og så komme på et hold når sæsonen er startet og nogle evt. falder fra.

fredag den 21. maj 2010

Fortællefestival i Lejre

Fortællefestival 2010 under overskriften Flugt og Tilflugt. Danmarks største festival for historiefortællere. Masser af hyggelige aktiviteter for store og små.

Lørdag d. 22. til mandag d. 24. maj 2010, kl.12-17.

Sagnlandet Lejre, Slangealleen 2, Lejre. http://www.sagnlandet.dk/

Kreativt værksted: Fra skrot til slot

Sammen bygger vi store skulpturer i genbrugspap sammen med billedkunstnerne Christina Hamre og Charlotte Bergmann Johansen fra Billedskolen. Alt er muligt, kun fantasien sætter grænser. Vejl. alder: 5-12 år. Arrangeret af Gimle for Børn.

Søndag den 23. maj 2010, kl. 12-15. Gimle, Helligkorsvej 2, Roskilde http://www.gimleforborn.dk/

Børnenes karneval - Optog gennem byens gader

Børnehaver og SFO´er fra Roskilde og omegn inviteres til at deltage i et karnevalsoptog fredag før Pinsen. Der er afgang fra Hestetorvet med rigtig sambamusik i front.
Fredag den 21. maj 2010, kl. 13 på Hestetorvet, Roskilde.

torsdag den 20. maj 2010

Åben Dans tilbyder danseundervisning til efteråret 2010

Børnedans hos Åben Dans til efteråret

Hver onsdag fra 6. Oktober – 15. December:
16.30 – 17.30: Dorte Persson underviser i kreativ dans for 5 – 7 år
17.45 – 18.45: Dorte Persson underviser kreativ dans for 8 – 10 år

Enten kl. 19 eller 19.20 og en time frem: Morten Nielsen underviser i Hip Hop med et twist, 11 – 14 år. Tidspunkt afklares før sommerferien.

Send en mail til pernille@aabendans.dk og bliv skrevet op allerede nu. Hvis I kender andre, der kunne være interesseret – send gerne videre :0)

Prisen er 500 kr. per barn for 10 undervisningstimer.
http://www.abendans.dk/

mandag den 10. maj 2010

Børn i Byen på søndag

Barselscafé: Forebyggende førstehjælp

Hvert år kommer mange små børn til skade i hjemmet, men mange af ulykkerne forhindres. Pernille Als fortæller om hvordan du selv kan forebygge ulykkerne i hjemmet og se derudover en demonstration af en hjertestarter. Sundhedsplejerske Sisse Dam vil være til rådighed i caféen, hvis du har spørgsmål fra kl. 11 til 12.45.
Tirsdag den 11. maj 2010, kl. 10. Bordreservation på cafe@gimle.dk
Gimle, Helligkorsvej 2, Roskilde. http://www.gimleforborn.dk/

Hornfiskekonkurrence

Roskilde Sportsfiskerklub og Lystfiskerhjørnet byder velkommen til årets store fjordkonkurrence ved Roskilde Fjord efter hornfisk og ørred. Der vil være præmie til de 6 største hornfisk og den største ørred. Samlet præmiesum er ca. kr. 6.000. Arrangeret af Roskilde Sportsfiskerklub. Deltagerkort kan købes i Lystfiskerhjørnet, Algade 35, Roskilde. Tlf. 46 36 35 25. Kort kan også købes på selve dagen fra kl. 6.30-7.00 ved Vikingeskibsmuseets øst parkering ved Strandengen. Se reglerne på Roskilde Sportsfiskerklubs hjemmeside.Torsdag d. 13. maj 2010, kl. 7-13. Entré: 100 kr. incl. 3 hornfiskeblink fra Lystfiskerhjørnet. http://www.rsk64.dk/

Fars Legestue


Kom til en hyggelig eftermiddag på Roskilde Bibliotek, hvor du hører og oplever alle de ting som er til rådighed for dig som far på Roskilde Bibliotekerne. Et arrangement for alle fædre til børn fra 0-3 år og fædre på barsel. Tilmelding på boern@roskilde.dk eller tlf. 46 31 50 66. I salen. Onsdag d. 12. maj 2010, kl. 15-17. Gratis. Roskilde Bibliotek, Dronning Margrethes Vej 14, Roskilde. http://www.roskildebib.dk/

fredag den 7. maj 2010

Skovens Dag på søndag

Skal du nå at se anemonerne er det nu for bøgen er sprunget ud - og når lyset ikke længere når skovbunden er anemonernes tid forbi.. Så måske skal du benytte Skovens Dag på søndag den 9. maj til en tur i skoven. Det er f.eks. også lige nu du kan tappe birkesaft.. Her er en super hjemmeside med masser af gode tips til skovturen: http://www.skovognatur.dk/.

torsdag den 6. maj 2010

Vi arbejder hårdt på ferieprogrammet

Der er stadig kun forår i luften, men inden vi får set os om er det sommer. Derfor har vi i de seneste uger lagt sidste hånd på sommerens Sjov Ferie program der byder på rigtig mange spændende aktiviteter for børn mellem 6-16 år i Roskilde. For at øge opmærksomheden på tilbuddene har vi i år forsøgt os med en facebook gruppe - og håber at rigtig mange unge af den vej vil få øje på tilbud som streetbasket, sejlskole, teaterworkshop, madskole, billedskole, songwritercamp og mange andre spændende tilbud. Meld dig ind i gruppen her: http://www.facebook.com/?ref=logo#!/group.php?gid=120710301281237&ref=ts
Vi ses på facebook...

tirsdag den 4. maj 2010

Kom og oplev Musicon



Aktørerne vil vise, at der allerede nu er liv i betonen på den gamle industrigrund og demonstrere, hvad det kreative miljø på Musicon kan præstere. Lørdag d. 8. maj 2010, vil Musicon således summe af aktivitet og spændende oplevelser. Du vil kunne opleve alt fra kunstferniseringer til skateshows, artwalk for børn, RabalderRæs, dans, mobile koncerter og spændende madoplevelser. Programmet løber fra kl. 12 - 18 og der kan købes mad og drikke på området. Hele dagen er gratis at deltage i. http://www.musicon.dk/