onsdag den 30. juni 2010

CO2 E-race på Stændertorvet søndag den 4. juli 2010


Kom og mød Mr. Green og hans klimaklovne i salen på Roskilde Bibliotek. Han vil på sjoveste vis lære børn og deres forældre nogle sange, lege og fagter, som skal bruges på Stændertorvet, når de sammen sender omkring 25 miljøvenlige køretøjer af sted i parade gennem byen.

Arrangementet er et samarbejde mellem Det Danske Kulturinstitut, Museet for Samtidskunst, Roskilde Kommune og Roskilde Festival.

Søndag den 4. juli i salen på Biblioteket kl. 10.30. Bilerne sendes af sted fra Stændertorvet kl. 11.30.

Du kan læse mere om e-racet på http://www.roskilde.dk/ samt på http://www.co2-e-race-roskilde.blogspot.com/

mandag den 28. juni 2010

Sommerferieaktiviteter

Så er sommerferien igang - og med masser af forskellige aktiviteter for små og store i Roskilde. Her er lidt appetitvækkere..

Lyst til fiskeri?
Lystfiskerklubben ROLK inviterer til fiskeri i to dele. På første del den 29. juni kan du høre, se og prøve en masse om fiskeri, på andel del den 6. juli tager vi på fisketur, hvor du kan låne fiskegrej og få instruktion. http://www.rolk.dk/

Er du Roskildes hurtigste dreng eller pige?
Mød op til Atletik- og Løbeklubben IK Hellas "Sjov Ferie" arrangement: Onsdag den 30.juni kl 17.30 - 19.30 på Hyrdehøj Stadion, Hyrdehøj 91, 4000 Roskilde. Arrangeret af I.K. Hellas Roskilde. Alle børn i alderen 10-15 år i Roskilde og omegn er velkommen til at kigge forbi Hyrdehøj Stadion og deltage i dysten om titlen: "Roskilde's hurtigste pige og dreng". Vi leder også efter Roskilde's bedste kastere og vil løbe nogle stafetløb. Mødested: Roskilde Atletik Stadion, Hyrdehøj 91, Roskilde - http://www.ikhellas.dk/

Songwriter Camp v. Christoffer Høyer
Har du en sangskriver gemt i maven, eller kan du bare godt lide at fortælle historier? En sang er en kort historie, som gerne må fortælle det samme som en hel film eller en bog. Arrangeret af Sjov Ferie.
Torsdag d. 8. til lørdag d. 10. juli 2010, kl. 10-14. Tilmelding www.roskilde.dk/sjovferie

TennisCamp i Jyllinge
Tenniscamp byder op til den helt store tennisfest med tennis, sjove konkurrencer og besøg af Trylle Einer. For alle børn i alderen 7-12 år. http://www.tenniscamp.dk/

torsdag den 24. juni 2010

Super Sommer - naturvejledning til børnehaver

I uge 27 (5.-9. juli) har Roskilde Museum som noget helt nyt lavet et superspændende gratis naturvejledertilbud til alle børnehaver i Roskilde Kommune. Hver dag i ugen kan børnene tage med på nye oplevelser i naturen med museets naturvejleder.


Roskilde i middelalderen - Familiesøndag på Roskilde Museum


Kom og hør om Middelalderens Roskilde og lær at skrive flotte gotiske bogstaver med fjerpen og blæk. Ved rundvisningen vil vi se, hvad fund af gamle sko, klædeplomber, smykker, værktøj, kirkeinventar mm. kan fortælle om Roskilde og dens borgere i middelalderen

Søndag den 27. juni 2010, kl. 14. Gratis.
Roskilde Museum, Sankt Ols Gade 15-18, Roskilde. http://www.roskildemuseum.dk/

mandag den 21. juni 2010

Sankt Hans Aften i Byparken

Så nærmer midsommeren sig og som altid skal det fejres med en skøn Skt. Hans aften i Byparken, Roskilde. Der vil være noget for store og små. Aftenen starter med Domkirkens drengekor, og så tændes bålet med hjælp fra byens børn. Ca. kl. 22.30 holder viceborgmester Henrik Stougård båltalen. Som afslutning sender Mr. Green og børn i parken himmelske lanterner til vejrs med grønne ønsker for fremtiden. Arrangeret af Roskilde Kommune.

Onsdag den 23. juni 2010, kl. 21-23. Fri entré. Byparken, Roskilde .

torsdag den 17. juni 2010

Street Game i Hedeboparken

Parkeringspladsen i Hedeboparken bliver fredag omdannet til streetzone med basket, dans, streetart, hip hop mm. Her kan deltagerne fra GAM3 Zonen og andre børn og unge fra området møder her hinanden, og kan deltage i en række aktiviteter med streetkulturen i centrum.

Udover basketball vil man kunne prøve kræfter med Street Dance, Street Art eller bare nyde stemningen og musikken fra GAM3's DJ's. Der vil være gratis t-shirts til de første 50 deltagere på dagen. Dagen afsluttes med en live mini koncert

Fredag den 18. juni 2010, kl. 14-19. Gratis. Alle er velkomne. http://www.gam3.dk/

tirsdag den 15. juni 2010

Sommerballet i Folkeparken

Den Kongelige Ballet kommer til Roskilde i aften tirsdag den 15. juni. Balletten kommer med et program, der egner sig perfekt til en hyggelig stund under aftensolen med kølige drikkevarer og en velsmurt picnickurv. I år kan publikum opleve 16 dansere med seks forskellige nationaliteter på scenen. Forestillingen begynder kl. 19.30, men kom gerne i god tid.

Læs mere på www.danskebank.dk/sommerballet.

fredag den 11. juni 2010

Masser af sjove sommeraktiviteter

Se det fulde program her:

Familieløb i Folkeparken

Søndag den 13. juni er der løb i Folkeparken for store og små. Vi starter kl. 10.00 i Folkeparken, for enden af Louisevej. Løb/gå sammen en omgang i parken (1,665 km). Pris 10,- kr pr deltager.

Efter løbet udtrækkes der blandt de tilmeldte familier billetter til Zoo, gavekort til Paradis Is, gavekort til Legekæden.

Tag jeres børn, børnebørn eller naboer med til en hyggelig motionsformiddag i Folkeparken
Ud over motionsoplevelsen vil der efter løbet være andre aktiviteter for børn

Se http://www.loebforlivet.dk/

Store Byttedag

Lørdag den 12. juni mellem kl. 9 og 14 er der byttedag på Hestetorvet. Tag selv legetøj, børnetøj eller bøger med, og gå hjem med ting, du har byttet dig til. Kulturbussen holder på torvet og du kan sammen med en kunstner lave sjove ting af genbrugsmaterialer.

Læs mere på http://www.roskilde.dk/ og på kampagnesiden http://www.brugmerespildmindre.dk/.

Maritime Dage på Roskilde Havn

Maritime Dage, der finder sted i Roskilde hvert år den 2. weekend i juni, byder på oplevelser som gratis sejlture, live musik og danseundervisning lørdag aften i eksotisk salsa. I år er der skruet op for børneaktiviteterne der blandt andet byder på ansigtsmaling, bål med snobrød og skumfiduser og meget andet. Der vil også være mulighed for at prøve kajakroning samt køre med hestevogn.

Detaljeret program og yderligere oplysninger på www.roskildehavnsvenner.dk

torsdag den 10. juni 2010

Kom til kvinde-pigefest

Vi mødes på Roskilde Bibliotek og spiser sammen i bibliotekets have. Kun for kvinder og piger. Pak en madkurv med en ret til det fælles bord. Husk tallerkner, glas og bestik til jer selv. Vi laver saftevand. Sodavand kan købes. I haven er der en "Hoppelagkage". Kl. 15.30 kommer der nogen og lærer os at danse folkedans. Bagefter går vi ind i salen og spiser lagkage og danser, som vi plejer. Hvis vejret er dårligt spiser og danser vi indenfor og så er der åbent i børnebiblioteket.


Arrangører: Roskilde Bibliotekerne, Beboerrådgivningen, Roskilde Sprogcenter og frivillige kvinder i Roskilde.

Lørdag d. 12. juni 2010, kl. 14-18. Gratis.
Roskilde Bibliotek, Dronning Margrethes Vej 14, Roskilde

Musisk dag i Roskilde Musiske Skole

Mellem 400 - 500 af Musisk Skoles elever underholder på Kildegården i tidsrummet 15:45 - 21:00 på 13 forskellige scener. Program kan ses på hjemmesiden www.roskildemusiskeskole.dk . Arrangeret af Roskilde Musiske Skole.

Fredag d. 11. juni 2010, kl. 15.45-21. Gratis.
Kildegården, Helligkorsvej 5, Roskilde

fredag den 4. juni 2010

Mælkebøtterne blomstrer...

Lige nu vælter mælkebøtterne op overalt i landet. De lyser op som små gule pletter på græsplænerne. Læs her i Danmarks Naturfredningsforening nyhedsbrev hvordan du kan bruge mælkebøtterne til blomsterkranse, marmelade og meget mere... http://dn.dk/admin/public/NewsletterExtended_StatRedirect.aspx?ID=6049&UserID=48377&Type=1

onsdag den 2. juni 2010

Roskilde Dyrskue

Så er der igen dyrskue i Roskilde med maskiner, dyr, mad, underholdning og meget mere. Dyreskuet er en alletiders begivenhed for store og små. Sæt god tid af - der kommer mange mennesker og børnene kan bruge mange timer derude. Et par tips: Bor I i Roskilde kan det svare at cykle derud og køb evt. en printselv billet på forhånd så I undgår de lange køer... God fornøjelse.
Fra fredag den 4. til søndag den 6. juni 2010
Fredag fra kl. 8-20, lørdag fra kl. 8-22 & søndag kl. 8-18.
Entré: Voksne 95. kr. Børn 25 kr.

Dyrskuepladsen i Roskilde, Darupvej 19, Roskilde
http://www.roskildedyrskue/.

Jyllinge Sommerfest 2010.

Så er der sommerfest i Jyllinge med masser af gode aktiviteter for små og store - bl.a. er Jyllinge Bibliotek med og tilbyder børn fra 3 til 12 år at deltage i den gratis tegnekonkurrence. Årets tema er leg, sport og bevægelse. Børnene skal tegne, hvad de er gladest for at lave med deres krop. Læs meget mere om de festlige dage i Jyllinge her http://tinyurl.com/3327ctw

Kender du Roskilde E-sport?

Kom til torsdagsgaming hos Roskilde e-sport. Til 'Torsdagsgaming' spiller vi alle mulige forskellige computerspil. Dygtige gamere lærer fra sig og giver gode råd, så du kan blive en endnu bedre gamer. Ingen tilmelding. Torsdag den 3. juni 2010, kl. 14-18. Gratis. Fra 12 år.

Roskilde eSport, Rabalderstræde 11, Musicon, Roskilde http://www.roskilde-esport.dk/

tirsdag den 1. juni 2010

Ferien nærmer sig med masser af gode aktiviteter

Der er kun få uger til sommerferien starter - og igen i år har vi samlet alle sommerens aktiviteter i en fælles folder. Den er netop på vej ud til alle børn og unge i Roskilde mellem 6-16 år og med mere end 70 aktiviteter er der noget for alle.

De første uger byder på masser af fede workshops - her er 2 af dem:

Kreativ Sommerskole
28. juni til 2. juli - tilmelding på http://www.roskildekulturskole.dk/ 
En uge med kunst, dans, musik og kreativitet. Start ferien med et brag.
Pris alt inklusiv: 500 kr. pr. deltager.
For mere info se http://www.roskildekulturskole.dk/


Songwriter camp ved Christoffer Høyer
Songwriter Camp’en forgår mellem kl. 10-14 fra torsdag d. 8. juli til lørdag d. 10. juli på Roskilde Bibliotek. Tilmelding på www.roskilde.dk/sjovferie
Pris 150 kr.

Sjov Ferie er også gået på facebook for at få en mere direkte kontakt med jer derude - så skriv endelig hvad I synes og få alle dem I kender med i gruppen: http://www.facebook.com/event.php?eid=111473885560655#!/group.php?gid=120710301281237