fredag den 16. juli 2010

Havfisketur fra Helsingør


Vi sejler ud fra Helsingør for at fiske efter sild, makrel og fladfisk; måske er der en enkelt torsk. Medbring forfang til sild, bundtackle og orm til fladfisk, pirke 75-200 gr. Stangen skal have hjul med 0,35 mm line. Husk stærke plastposer til fangsten.

Vær praktisk og varmt klædt på. Husk madpakke og drikkelse. Roskilde Sportfiskerklub deltager med 2 instruktører, der vil være hjælpere under fiskeriet.

Torsdag d. 22. juli 2010. Tilmelding senest mandag den 19. juli på www.roskilde.dk/sjovferie

Læs mere om turen her: http://www.kultunaut.dk/perl/anmeld/type-roskilde3/nr-4611609

Bamsehospital og fortællinger i Byparken

Hvis du tager din bamse med i Byparken kan I sammen besøge bamsehospitalet hvor de søde bamsesygeplejesker giver bamserne forbinding eller plaster på hvis de har slået sig. 

Du kan også møde de to ballongartnere der planter ballonblomster i Byparken. I musikpauserne underholder Jeppe Lindhardt fra Roskilde fortællelaug med fantastisk historiefortælling

Tirsdag den 20. juli 2010, kl. 19-21. Gratis. Byparken, Frederiksborgvej 21, Roskilde

Tag på tur med veterantoget

Toget bringer dig direkte til hjertet af Hedeland. Togene starter fra Hedehusgård station og kører til Fem Ege station ved Mosegård med seks stationer undervejs.

Søndag d. 18. juli 2010, kl. 10.30.
Entré: Børn (3-11 år): tur/retur 28 kr. Voksne: tur/retur 56 kr.

Hedeland, Maglehøjgårdsvej 6 A , Stærkende, Hedehusene

Hvordan laver man honning?

Kom til honningslyngning og se hvordag den friske honning slynges. Der er lækre smagsprøver til alle. Hør også den spændende historie om, hvordan honning bliver til. Arrangeret af Gl. Roskilde Amts Biavlerforening.

Lørdag d. 17. juli 2010, kl. 10-14. Gratis.

Lützhøfts Købmandsgård, Roskilde Museum, Ringstedgade 6-8, Roskilde

torsdag den 8. juli 2010

Se Roskilde fra vandsiden - Sejl i vikingeskibe på fjorden



Vikingeskibsmuseets sejladstjeneste tilbyder hele sommeren en unik oplevelse med råsejl og årer på Roskilde Fjord. Arrangeret af Vikingeskibsmuseet.


Frem til torsdag d. 30. september 2010. Entré: 75 kr. Museumsøen, Vindeboder, Roskilde. http://www.vikingeskibsmuseet.dk/

Sommersejlads på Roskilde Fjord


Kom og vær med til nogle sjove dage med aktiviteter på vandet. Her er en oplagt mulighed for at prøve noget nyt i trygge rammer. Vi sejler i joller, en- eller tomandsjoller, kajakker og surfbrætter. Der er også enkelte ture i kølbåd.


Frem til fredag d. 6. august 2010, Man-fre kl. 9-16. Pris: 650 kr. pr. uge.


Tilmelding på http://www.jyllingesejlklub.dk/
Jyllinge Sejlklub, Strandpromenaden 2, Jyllinge

Guidede rundvisninger i Roskilde Domkirke

Roskilde Lejre Turistbureau arrangerer guidede rundvisninger i Roskilde Domkirke. Rundvisningerne foregår på dansk, engelsk og tysk efter behov og er åbne for alle. Begrænset deltagerantal. For børn fra 7 år. Børn skal være ifølge med en voksen. 

Frem til torsdag d. 29. juli 2010, Man & tor kl. 11-12 & 14-15. Entré: Børn/unge (i alderen 7-17 år): 40 kr. Voksne 50 kr. Billetter købes på Roskilde Lejre Turistbureau, Stændertorvet, Fondens Bro, Roskilde.

Historiske byvandring i Roskilde

Tag med Roskilde Museum på spændende, guidet tur i Roskildes historiske byrum. Vi hører om byens grundlæggelse og storhedstid i den tidlige middelalder. Turen går til Byparken, Stændertorvet, Sankt Peders Stræde og Sankt Ols Gade. Vi mødes foran Hovedudstillingen kl. 14. Turen varer ca. 2 timer.

Det er gratis at deltage. Søndag d. 11. juli 2010.

Roskilde Museum, Sankt Ols Gade 15-18, Roskilde - http://www.roskildemuseum.dk/

onsdag den 7. juli 2010

Hestevognskørsel igennem Roskilde


Oplev Roskilde på en tur i ro og mag gennem byens gader i den gamle hestevogn.


Kør i hestevogn frem til fredag den 16. juli 2010, alle hverdag mellem kl. 10-15. (Entré: Børn 15. kr. Voksne 25 kr. Billetter købes på stedet)

 
Lützhøfts Købmandsgård, Roskilde Museum, Ringstedgade 6-8, Roskilde

Sangskriverværksted

Songwriter Camp v. Christoffer Høyer. Har du en sangskriver gemt i maven, eller kan du bare godt lide at fortælle historier? En sang er en kort historie, som gerne må fortælle det samme som en hel film eller en bog. Husk madpakke og drikke.

Torsdag den 8. til lørdag d. 10. juli 2010 fra kl. 10-14.
Roskilde Bibliotek, Dronning Margrethes Vej 14, Roskilde
Arrangeret af Sjov Ferie. Tilmelding på fridamj@roskilde.dk

Workshop med fletteren Mavis fra Ghana

Kom og flet en vifte, rasle eller lille kurv sammen med Mavis. Mavis er i starten af tyverne og kommer fra Ghana, hvor hun læser ernæring. Samtidig er Mavis en dygtig fletter som fletter kurve for at tjene lidt ekstra penge til sig selv og hendes familie. Arrangeret af Sjov Ferie. For børn mellem 12-16 år.


Torsdag d. 8. juli 2010, kl. 11-16.
Fair Trade Butik Karibu, Sct. Peders Stræde 1, Roskilde

Muddi og Salamidrengene i Amfiteatret

Kom til torsdagskoncert i Folkeparken. Muddi og Salamidrengene er aktuelle med deres nye udgivelse 10'eren. De drager i år på 20 års jubilæums turné, hvor de præsenterer en række af deres mest populære sange. Ingen tilmelding. Arrangeret af Roskilde Kommune.

Torsdag d. 8. juli 2010, kl. 10. Gratis.